Euforia Cuisine / Banana bum
Publicat pe 14.10.2010 la 19:04 Actualizat pe 14.12.2010 la 12:13
Petre, bucatar-sef la Restaurantul Cautis din Azuga, a pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" o reteta pe baza de banane, un preparat cald-rece.
Preparare: avem nevoie de foietaj, din care se taie un patrat de 10 pe 10 cm, si se pune la prajit in ulei incins, pentru a se umfla. Intre timp, curatatam o banana si taiem cam 5-6 felii, de un cm grosime. Acestea se pun apoi intr-un bol de sticla in care adaugam coniac si scortisoara.
Cand s-a prajit si umflat foietajul, se scoate pe o hartie absorbanta, pentru a scapa de surplusul de ulei. Se pun apoi deasupra feliile de banana marinata in coniac (se poate folosi si lichior), apoi se adauga o lingura de inghetata (de preferat de vanilie). Se orneaza apoi cu frisca, dar si cu ciocolata rasa,iar in varf se pune o frunza de menta proaspata.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!