Euforia Cuisine / Biban cu legume la cuptor
Publicat pe 03.03.2011 la 12:24 Actualizat pe 03.03.2011 la 12:26
Don Mariano a prezentat la Euforia TV o reteta pe baza de peste: file de biban de mare cu legume, la cuptor, o mancare usoara si sanatoasa.
Preparare: se intind fileurile de biban pe un platou mare, apoi se stoarce zeama de lamaie peste ele, pentru a se marina, si se adauga si piper, cimbru si sare de mare.
Separat, s-au taiat dovleceii in rondele, ciupercile la fel, si 2-3 catei de usturoi s-au feliat subire. Se feliaza si o lamaie, dar se curata coaja de la exterior.
Se pune usturoiul la calit, in ulei de masline, apoi se adauga si feliile de dovlecel. Se pun si ciupercile apoi si se amesteca bine.
Intr-o tava de cuptor se asterne un pat din feliile de lamaie decojite, puse peste ulei de masline, apoi se asaza fileurile de peste deasupra. In fine, peste peste, se adauga dovleceii si ciupercile sotate si se mai stoarce putina lamaie. Se baga tava in cuptor, la 200 de grade, timp de 10 minute, nu mai mult. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!