Euforia Cuisine / Camembert in crusta de migdale
Publicat pe 12.10.2010 la 20:00 Actualizat pe 12.10.2010 la 21:03
Ionut, bucatar-sef la Restaurantul Riviera din Bucuresti, a pregatit la "Euforia Cuisine" camembert in crusta de migdale - o reteta de inspiratie franceza.
Preparare: prima oara se sparg ouale intr-un bol - se folosesc patru oua, apoi se amesteca bine cu blenderul de mana. Se taie apoi marunt migdalele, cu un cutit ascutit (se pot folosi si fulgi de migdale, alune sau seminte de dovleac). Se realizeaza apoi impanarea camembertului: se da bucata de branza intai prin faina, apoi prin oul batut, apoi pesmet, iar prin ou si la final prin migdalele maruntite. Se incinge apoi bine o tigaie cu mult ulei de floarea soarelui - si se pune branza la prajit.
Urmatorul pas: intre timp se realizeaza sosul de citrice - dintr-o portocala, un grapefruit, unt, vin de Porto, sare, zahar brun. Se pun 50 de grame de unt la incins, iar portocala si grapefruitul se storc, pentru a obtine sucul (zeama), care se adauga apoi peste untul topit din tigaie. Se presara si doua linguri de zahar brun, apoi si 100 ml de vin de Porto. Separat, se curata de coaja inca o portocala si un grapefruit, apoi se taie cateva felii din fiecare fruct, care se pun la sotat in sosul fierbinte din tigaie.
La servire, se asaza o felie de portocala pe mijlocul farfuriei, radichio franjurata peste felia de portocala, frunze de rucola, iar in top se asaza branza camembert prajita in crusta de migdale. In fine, pe langa se adauga portocalele si grapefruitul sotate in sosul de citrice.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!