Euforia Cuisine / Camembert in crusta de migdale

Publicat pe 12.10.2010 la 20:00 Actualizat pe 12.10.2010 la 21:03

Camembert in crusta de migdale

Ionut, bucatar-sef la Restaurantul Riviera din Bucuresti, a pregatit la "Euforia Cuisine" camembert in crusta de migdale - o reteta de inspiratie franceza.


Preparare: prima oara se sparg ouale intr-un bol - se folosesc patru oua, apoi se amesteca bine cu blenderul de mana. Se taie apoi marunt migdalele, cu un cutit ascutit (se pot folosi si fulgi de migdale, alune sau seminte de dovleac). Se realizeaza apoi impanarea camembertului: se da bucata de branza intai prin faina, apoi prin oul batut, apoi pesmet, iar prin ou si la final prin migdalele maruntite. Se incinge apoi bine o tigaie cu mult ulei de floarea soarelui - si se pune branza la prajit.


Urmatorul pas: intre timp se realizeaza sosul de citrice - dintr-o portocala, un grapefruit, unt, vin de Porto, sare, zahar brun. Se pun 50 de grame de unt la incins, iar portocala si grapefruitul se storc, pentru a obtine sucul (zeama), care se adauga apoi peste untul topit din tigaie. Se presara si doua linguri de zahar brun, apoi si 100 ml de vin de Porto. Separat, se curata de coaja inca o portocala si un grapefruit, apoi se taie cateva felii din fiecare fruct, care se pun la sotat in sosul fierbinte din tigaie.

La servire, se asaza o felie de portocala pe mijlocul farfuriei, radichio franjurata peste felia de portocala, frunze de rucola, iar in top se asaza branza camembert prajita in crusta de migdale. In fine, pe langa se adauga portocalele si grapefruitul sotate in sosul de citrice.


Pofta buna!


Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!

În articolul

Euforia Cuisine / Camembert in crusta de migdale

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 23 februarie 2025. Racii pierd bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Valul de ger care a transformat România în polul frigului din Europa. Temperaturile scad şi mai mult
a1.ro
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea lui Andrei Perneș.Cine sunt foștii concurenți de la Mireasa care îl conduc pe ultimul drum
HelloTaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Catine
Cele mai răbdătoare zodii. Află dacă te numeri printre ele
useit.ro
Cercetătorii români au făcut o descoperire care poate rescrie istoria Europei. Ce au găsit în Munții Carpați
as.ro
Ianis şi Elena Hagi vor fi părinţi! Veste uriaşă în familia „Regelui”, la şapte luni de la nuntă
MediCOOL
Xantelasma: de ce apar puncte de grăsime pe pleoape și cum pot fi eliminate
Spynews
Ți se rupe sufletul! Tatăl lui Andrei Perneș de la Mireasa, în lacrimi! Nu s-a putut desprinde de sicriu / FOTO
DeParinti
Încercarea de a rămâne însărcinată te copleșește: iată cum poți gestiona situația
MediCOOL
Medic oncolog: E dovedit științific că micul dejun poate preveni cancerul de colon în rândul tinerilor
HelloTaste
Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil
x