Euforia Cuisine / Clatite ardelenesti cu urda si marar
Publicat pe 18.10.2010 la 20:47 Actualizat pe 18.10.2010 la 21:14
Dragos si Stefan Bercea, fiu si tata bucatari, prezinta la "Euforia Cuisine" modalitatea de gatire a clatitelor cu urda proaspata si cu marar, un preparat ardelenesc.
Preparare: se amesteca intr-un bol de sticla urda (150 grame), cu un ou, 20 grame zahar alb, o lingura de smantana si cu marar tocat marunt. Se amesteca bine cu ajutorul unei furculite. Separat, se pregateste vasul in care se vor prepara la cuptor clatitele, ungandu-se baza acestuia cu unt.
Se folosesc patru clatite pentru o portie. In mijlocul fiecarei clatite se pune o portie generoasa din amestecul de urda cu om si marar, apoi clatita se impatureste in patru. Cele patru clatite astfel impaturite se pun apoi in vasul de ceramica uns cu unt, se acopera cu un strat generos de smanata, se presara zahar brun pe deasupra, apoi se dau la cuptor pentru 15 minute, la 180-200 de grade. Cand sunt gata, se scot si se pudreaza cu zahar.
Se servesc alaturi de frisca, gem de capsuni si inghetata. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!