Euforia Cuisine / Clatite cu crema de branza
Publicat pe 18.02.2011 la 18:17 Actualizat pe 18.02.2011 la 18:18
Mariana Matei, de la restaurantul Riviera din Bucuresti, a pregatit la Euforia TV o reteta de clatite cu crema de branza - un desert gustos.
Preparare: Mai intai, se amesteca 150 grame de faina cu patru oua, dupa care se adauga o lingura de unt topit, 200 de grame de frisca lichida - si astfel s-a obtinut aluatul pentru clatite.
Separat, intr-un bol se amesteca 150 de grame de branzica de vaci cu coaja rasa de la o portocala, zeama de la portocala, o lingura de miere, o lingura de frisca batuta si se freaca bine pana se obtine o pasta.
Se fac apoi foile de clatita in tigaia speciala, dupa care, dupa ce sunt gata, se pune o lingura din crema de branza pe o clatita, apoi se indoaie in patru. Se procedeaza la fel cu fiecare clatita.
La final se servesc clatitele cu branza cu miere si zahar pudra. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!