Euforia Cuisine / Cocktail de avocado cu creveti
Publicat pe 25.11.2010 la 18:35 Actualizat pe 25.11.2010 la 21:07
Chef Cezar si Irinel Eparu au pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" o reteta de salata de avocado cu creveti.
Preparare: avem nevoie de un fruct de avocado copt, care se taie pe din doua si i se scoate samburele mare din interior. Apoi, cu un cutit, se fac cubulete din miezul fructului si se pun intr-un bol de sticla, iar coaja de la avocado se stropeste cu putina zeama de portocala. Se taie apoi si rosiile cherry cubulete, care se adauga peste avocado, dar si o ceapa medie si un ardei gras rosu.
Urmatorul pas: se adauga crevetii fierti peste amestecul de legume, dar si o lingura de miere, si se amesteca bine. Se pune si o jumatate de ardei iute proaspat, verde, si se asezoneaza cu sare si cu piper. Se realizeaza apoi sosul: intr-un bol de sticla se pune o lingura de miere de salcam, apoi se adauga zeama de la o jumatate de portocala, dar si putin ardei iute verde - se amesteca bine.
La final de tot, cele doua jumatati goale de coaja de avocado se umplu cu amestecul de legume, iar sosul se pune separat, pe langa. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!