Euforia Cuisine / Cotlet de berbecut cu tagliatelle
Publicat pe 15.02.2011 la 13:41 Actualizat pe 15.02.2011 la 13:43
Cotlete de bercebut cu tagliatelle de casa si garnitura de legume - o reteta consistenta, potrivita pentru o masa de pranz, nu si pentru cea de seara, prezentat de Samy, de la restaurantul Diamon, pe Euforia TV.
Preparare: Prima oara se pun tagliatelle la fiert, in apa cu sare, pentru 2-3 minute. Intre timp se pune ulei de masline la incins, apoi se arunca un catel de usturoi, pentru a insufla aroma. Acesta insa se va arunca in momentul in care incepe sa devina maroniu.
Cand uleiul se incinge si se scoate usturoiul, se adauga cotletele de berbecut, pentru a se rumeni, condimentandu-se cu sare si piper negru macinat. Se mai scurge din cand in cand grasimea din tigaie. Se adauga apoi otet balsamic si miere si se amesteca bine.
Intre timp, se curata un morcov si se face fasii subtiri, cu ajutorul unui aparat special. Acelasi lucru se face si cu un dovlecel, se taie fasii subtiri, pe lungime. Se pun apoi fasiile de legume intr-o tigaie cu unt incins, se soteaza un minut, dupa care se adauga tagliatelele fierte deasupra.
Dupa doua minute de amstecare impreuna, se scot pe farfurie pastele cu legume, in forma de rotocoale, apoi se adauga deasupra cotletele de berbecut in sos balsamic. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!