Euforia Cuisine / Crema de broccoli
Publicat pe 23.11.2010 la 13:48 Actualizat pe 14.12.2010 la 12:05
Marian Rosu, bucatar-sef la Complexul Herastrau din Bucuresti, a pregatit pentru emsiunea "Euforia Cuisine" o reteta de supa crema de broccoli - foarte sanatoasa.
Preparare: se pune la fiert un litru de apa in care se dizolva un cubulet de concentrat de legume si se acopera oala cu un capac. Intre timp se taie un cartpf mediu in bucati mici care se pun apoi la fiert in apa de pe foc. Separat se pune un ou la fiert (7-8 minute), apoi se toaca marunt o ceapa care se caleste in putin unt, cu putin ardei iute uscat.
Urmatorul pas: se iau 3-4 buchetele de broccoli si se taie in bucati mai mari - broccoli poate fi si proaspat, si congelat, si fiert. Se adauga broccoli peste cartofii din apa in momentul in care acestia s-au fiert pe jumatate. In momentul in care ceapa sotata s-a inmuiat un pic, se adauga peste cartofii din oala. Dupa inca 4-5 minute de fiert impreuna (cartofi, broccoli, ceapa), se introduce blenderul de mana si se face crema.
Oul fiert se taie felii care se pun la ornarea farfuriei in care s-a adaugat supa-crema. Deasupra feliilor de pun boabe de struguri, iar nota finala se da cu ajutorul unei frunze de menta. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!