Euforia Cuisine / Crema de conopida
Publicat pe 23.09.2010 la 13:57 Actualizat pe 23.09.2010 la 16:23
Nicolai a pregatit la "Euforia Cuisine" o supa de tip crema de conopida.
Preparare: prima oara, intr-un vas metalic aflat pe foc, se pun 200 ml de lapte, in care se adauga apoi conopida, separata in buchetele. Se adauga apoi smantana lichida, dar si apa de la robinet, pana cand lichidul din oala acopera usor conopida. Se asezoneaza cu sare si cu piper. Se pune capacul peste vas apoi se lasa la foc mic aproximativ 20 de minute. Se supravegheaza cantitatea de lichid, pentru a nu scadea prea mult.
Urmatorul pas: Separat, se fac crutoane din felii de paine: se taie marginile (coaja) mai multor felii de paine, apoi se taie feliile in mici bucati, care apoi se prajesc in putin ulei de masline, intr-o tigaie incinsa. Dupa ce se rumenesc, se scot separat. Urmeaza apoi taierea marunta a catorva felii de kaizer, care se prajesc in tigaia in care s-au facut si crutoanele, fara a mai adauga ulei. Se lasa pana devin crocante.
Urmatorul pas: Dupa ce s-a fiert conopida, se scoate si se pune in vasul de plastic al blenderului de mana. Se adauga si lichidul din oala, apoi se mixeaza totul cu ajutorul blenderului, pana se obtine o crema omogena. La momentul servirii, prima oara se pune supa crema in farfurie, de preferinta un bol mai adanc, apoi se adauga pe centru bucti de bacon prajit, apoi crutoanele pe lateral, de jur-imprejurul baconului. La final, se stropeste supa cu putin ulei de masline extravirgin.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!