Euforia Cuisine / Creveti jumbo cu sos de coniac
Publicat pe 12.09.2010 la 12:46 Actualizat pe 12.09.2010 la 14:48
Marian si Marius, bucatari la restaurantul Casa Freia din Busteni, au gatit in studioul Euforia TV o reteta de creveti jumbo in sos de coniac.
Preparare: se incinge bine o tigaie si se adauga putin ulei de masline. Apoi se adauga doi catei de usturoi zdrobiti (nu pisati) si se lasa putin, aproximativ un minut, pentru a da aroma uleiului. Se adauga apoi crevetii tiger si se scot cateii de usturoi din tigaie. Se toaca marunt cateva fire de patrunjel si se adauga peste crevetii din tigaie. Intoarceti crevetii pe ambele parti. Dupa doua minute se adauga o cescuta de coniac dar si 100 de ml de vin alb demisec. Spre final se adauga putina smantana lichida, pentru a da consistenta sosului.
Urmatorul pas: rosiile cherry se taie in jumatati, apoi se pun in tigaie, alaturi de creveti si de sos. Se amesteca bine si se asezoneaza cu putina sare. Se toaca apoi cateva fire de coriandru proaspat, nu foarte marunt, si se adauga in tigaie, cand preparatul este gata. Portia se serveste alaturi de o jumatate de lamaie.
Pofta buna!