Euforia Cuisine / Curcan cu sos de unt si ierburi
Publicat pe 01.03.2011 la 14:27 Actualizat pe 01.03.2011 la 14:29
Marian, de la restaurantul Signature din Constanta, a pregatit o reteta de carne de curcan in pesmet alaturi de ierburi aromatice.
Preparare: se dezoseaza pulpele de curcan, apoi se taie fasii, se dau prin faina, apoi ou, apoi pesmet, si se pun la prajit in ulei de masline incins.
La final se scot pe un servetel de hartie, pentru a li se absorbi din grasime. Se toaca apoi julien ceapa, dovlecelul, vanata si ardeiul gras, apoi se pun la sotat, intr-o tigaie, cu sare si cu piper si ulei de masline.
Separat, se toaca marunt o crenguta de rozmarin, una de cimbru si una de salvie, apoi se amesteca impreuna cu unt topit.
La final, carnea de curcan prajita in ou si pesmet se serveste alaturi de legumele sotate si de sosul de unt cu ierburi. Pofta buna!