Euforia Cuisine / Desert cu fructe de padure
Publicat pe 05.10.2010 la 11:46 Actualizat pe 14.12.2010 la 12:15
Samy Babou, bucatar-sef la restaurantul "La Cantine de Nicolai" din Bucuresti, a pregatit pentru emisiunea "Euforia Cuisine" un desert gustos pe baza de capsuni, mure si zmeura.
Preparare: Se incalzeste un cubulet de unt intr-o tigaie apoi, cand untul s-a topit, se adauga capsuni, taiate insa pe jumatate (aproximativ 6-7 capsuni). Se presara doua linguri de zahar - pentru aciditate. Dupa un minut se adauga murele iar spre final si zmeura. Se amesteca bine de cateva ori si se adauga putin piper negru, proaspat macinat. Dupa doua minute pe foc, se adauga otet balsamic (cam 3 linguri), care ofera un gust delicios combinatiei dintre fructele de padure, zahar si unt. Se lasa totul pe foc inca doua minute.
Cand preparatul este aproape gata se adauga frunzele de menta proaspete, insa nu se lasa mult pe foc pentru ca acestea sa nu se inegreasca. La final, se pun fructele de padure din tigaie pe mijlocul farfuriei de servit, se adauga sosul din tigaie, iar ultimul pas consta in presararea de frunze proaspete de menta. Dupa preferinte se mai poate adauga deasupra inghetata.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!