Euforia Cuisine / Dorada cu brocoli
Publicat pe 08.12.2010 la 21:12 Actualizat pe 08.12.2010 la 22:32
Don Mariano a pregatit o reteta de dorada, peste clasic mediteraneean, cu broccoli.
Preparare: se folosesc doua dorada, care se curata de solzi si de intestine, apoi se stropesc cu zeama de lamaie si se asezoneaza cu sare de mare si cu piper negru proaspat macinat. Intr-un bol se amsteca apoi rondele de ceapa cu marar, ulei de masline si sare si piper.
Intr-o tava de cuptor se asterne un pat de felii de lamaie, apoi se asaza deasupra cei doi pesti dorada, apoi se toarna ulei de masline extravirgin. Se pun si doua-trei frunze uscate de dafin apoi se pune tava la cuptor, la 200 de grade, pentru 20 de minute.
Intre timp facem garnitura: intr-o tigaie cu ulei de masline incins se pun la sotat buchetele de broccoli, alaturi de sare si de piper. La final se servesc pestii alaturi de broccoli sotat si se mai presara putin marar proaspat. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!