Euforia Cuisine / Dorada cu fructe de mare
Publicat pe 04.10.2010 la 11:32 Actualizat pe 04.10.2010 la 12:10
Don Mariano a pregatit in studioul Euforia Cuisine "Dorada cu fructe de mare" - o reteta de inspiratie mediteraneeana bazata pe cel mai popular peste european al ultimilor ani: dorada.
Preparare: pentru reteta au fost folosite doua bucati de dorada, fiecare avand aproximativ 400 de grame. Acestea se curata, li se scot maruntaiele si se spala bine. Apoi, intr-o tigaie se incalzeste ulei de masline apoi se adauga apoi 5-6 catei de usturoi maruntiti dar si o jumatate de ceapa tocata marunt si se amesteca bine. Se pun si midiile decorticate (atentie - daca aveti midii proaspete trebuie sa le fierbeti si doar cele ale caror cochilii se deschid sunt bune de consum, cele care raman inchise trebuie aruncate). Se calesc cateva minute aceste ingrediente apoi se inchide focul si se da tigaia la o parte.
Urmatorul pas: intr-o tava se pune putin ulei de masline. In burta doradei se pune amestecul realizat mai devreme in tigaie. Burta pestelui se "inchide" apoi cu ajutorul a doua sau trei scobitori. Cele doua dorade astfel umplute cu amestecul de fructe de mare si de ceapa si usturoi se astern in tava peste un pat de felii de lamaie. Se mai adauga putina apa apoi se da tava la cuptor, la foc mediu spre mare. Dupa 15 minute se scoate tava, se da la o parte folia de aluminiu, se toarna un pahar de vin alb demisesc, chiar peste peste, apoi tava se da iar la cuptor, pentru 5 minute.
Urmatorul pas: se prepara acum garnitura. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline incins, se adauga broccoli si creveti (ambele produse fiind prefierte). Se presara sare de mare, piper, dar si marar si zeama de la jumatate de lamaie - apoi totul se amesteca bine. La final, se scot doradele umplute din cuptor si se servesc alaturi de garnitura de broccoli si creveti.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!