Euforia Cuisine / Dorada cu salsa si dovlecei
Publicat pe 18.10.2010 la 11:10 Actualizat pe 18.10.2010 la 12:29
Liviu, bucatar-sef la restaurantul Edelweiss din Poiana Brasov, a pregatit pentru Euforia Cuisine o reteta de dorada cu sos salsa si cu dovlecei.
Preparare: se cresteaza intai dorada pe ambele parti, apoi se asezoneaza cu un mix de condimente format din sare, boia si piper. Se unge apoi pestele cu ulei de masline si se pune pe tigaia grill, care trebuie sa fie incinsa - se lasa 4-5 minute pe fiecare parte. Separat, se taie un dovlecel pe lungime, in fasii subtiri, fara coaja, apoi se ung cu ulei de masline si cu condimente. Se pun apoi la sotat, pe lungime, intr-o alta tigaie, incinsa si aceasta.
Urmatorul pas: se realizeaza apoi sosul salsa - e nevoie de rosii decojite si taiate marunt, usturoi pisat, ulei de masline, patrunjel, sare, piper. Intre timp se adauga si patru felii de lamaie langa peste, pe tigaia grill incinsa. La final, se intind feliile de dovleac pe farfurie, pestele se pune deasupra, feliile de lamaie langa peste, iar sosul salsa se adauga peste feliile de lamai si de dovlecei. Se finalizeaza farfuria cu patrunjel proaspat maruntit.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!