Euforia Cuisine / Ficat de gasca cu sos de merisoare
Publicat pe 18.02.2011 la 14:24 Actualizat pe 18.02.2011 la 14:26
Dragos Bercea a pregatit la Euforia Cuisineo reteta fina, de ficat de gasca cu sos de mersioare, un preparat excelent pentru o masa cu invitati.
Preparare: se pun cartofi si radacina (taiate cubulete) de telina la fiert, in apa clocotita si lapte. Dupa ce s-au fiert, se scurg si se dau prin presa, pentru a se obtine un piureu. Se condimenteaza cu nucsoara, smantana dulce, sare, putin unt - si se amsteca bine. La final, piureul se va monta intr-o forma rotunda, pe farfuria de servit.
Se taie dupa aceea doua felii mai grosute dintr-un ficat mare de gasca, se dau prin amidon pe ambele parti si se pun la prajit, intr-o tigaie incinsa, fara nici un alt adaos de ulei insa.
Se prajesc feliile pe ambele parti, 2-3 minute, apoi se scot pe o farfurie, iar in tigaia ramasa se adauga o lingura de dulceata de merisoare. Se aauga putin vin rosu, chilli si se lasa doua minute.
La final, alaturi de piureul montat deja, se adauga bucatile de ficat, iar sosul se toarna peste bucatile de ficat. Se decoreaza cu o frunza de telina. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!