Euforia Cuisine / Ficat de gasca cu sos de prune
Publicat pe 31.01.2011 la 20:16 Actualizat pe 31.01.2011 la 21:36
Chef Cezar a pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" o reteta pe baza de ficat de gasca si sos de prune.
Preparare: prima oara se rumenesc mai multe seminte de floarea-soarelui, pentru a da o aroma speciala tigaii in care se va prepara felul de mancare. Separat, se taie mai multe prune in felii subtiri.
Se ia apoi un ficat gras de gasca, se curata de vene, apoi se da prin semintele de floarea-soarelui prajite. Se pune la prajit, intr-o tigaie incinsa, fara nici un pic de adaos de ulei. Dupa ce se prajeste putin pe ambele parti, se baga trei minute la cuptorul foarte incins.
In alta tigaie se pun feliutele de prune, se adauga putin zahar brun, 30 ml de lichior de cirese, o crenguta de cimbru apoi se flambeaza totul.
Dintr-o crema de branza se fac apoi mici galueste cu ajutorul unei linguri, dupa care se asaza pe farfuria de servit, sosul de prune se pune alaturi, iar ficatul de gasca se pune peste prune. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!