Euforia Cuisine / File de cod cu garnitura de rosii
Publicat pe 31.03.2011 la 13:34 Actualizat pe 31.03.2011 la 13:52
Don Mariano a pregatit la Euforia Cuisine o reteta pe baza de peste: file de cod cu garnitura de rosii si de cartofi. Pofta buna!
Preparare: Se taie fileurile de cod in doua, se spala bine, se extrage excesul de apa cu un prosop de hartie, apoi se marineaza cu zeama de lamaie, sare de mare, piper.
Se incalzeste apoi ulei de masline intr-o tigaie, dupa care se pun fileurile de cod la prajit. Se zdrobesc doi catei de usturoi si se arunca in tigaie, pentru aroma, alaturi de cateva rosii cherry. Se adauga vin alb, pentru catifelare si aroma.
Se folosesc apoi mai multe frunze de busuioc, se maruntesc si se adauga peste peste, apoi se ia din sosul din tigaie si se pune putin in alta tigaie, in care se adauga bucati de cartofi fierti, dar si putin unt.
Se adauga unt dat prin faina in tigaia cu peste, pentru un sos deosebit, si se rumneste pestele pe ambele parti.
La final, se scot fileurile pe platoul de servire, sosul se toarna peste peste, rosiile cherry se pun alaturi, iar cartofii sotati se asaza langa peste. Pofta buna!
Urmareste emisiunea Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!