Euforia Cuisine / File de merluciu cu sos de rosii
Publicat pe 03.12.2010 la 11:21 Actualizat pe 03.12.2010 la 12:32
Don Mariano, specialist in peste si fructe de mare, a prezentat la Euforia Cuisine o reteta de file de merluciu cu sos de rosii.
Preparare: fileul de merluciu se spala cu un jet de apa rece (nu se tine niciodata in apa rece, fiindca isi pierde calitatile), se usuca apoi cu un servetel de hartie, dupa care se marineaza cu zeama de lamaie. Se asezoneaza cu sare si cu piper. Intre timp, se calesc (maximum un minut) in ulei de masline un catel de usturoi tocat marunt si o ceapa medie. Se poate turna jumatate de pahar de apa apoi, pentru a se inmuia si mai rapid. Se adauga sosul de rosii, apoi se lasa totul la fiert pentru 2-3 minute, la foc mediu.
Pasul urmator: intre timp se taie fileul de merluciu in patru bucati egale, apoi acestea se pun in tigaia in care se afla sosul de rosii. Se adauga maslinele negre taiate in bucati mai mici si se presara oregano, sare si piper. Dupa un minut se poate presara si patrunjel proaspat, tocat marunt. Se lasa apoi toata compozitia la foc mic, timp de 15 minute, pentru a se gati pestele.
La final se pun pe farfurie bucatile de peste, sosul deasupra, mancarea servindu-se cu orez fiert. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!