Euforia Cuisine / Filetto di vitello al pepe verde
Publicat pe 17.12.2010 la 01:28
Vasile Leu, bucatar sef la restaurantul Trattoria Italiana din Ploiesti este invitatul emisiunii Euforia Cuisine. El pregateste o reteta de muschi de vita in sos de piper verde.
Preparare: Se pun cartofii la fiert intr-o oala cu sare. Intr-o tigaie se pune la topit putin unt. Muschiul de vita deja transat se apasa cu podul palmei si se asezoneaza cu sare si piper. Apoi se trece printr-un praf de faina de grau. Se pune apoi la prajit in unt la foc domol.
Intre timp se pregateste platoul: se fac niste cornete din felii subtiri de sfecla care se trec prin putina nuca de cocos. Se intregeste decorul si cu putin patrunjel verde. Muschiul de vita se intoarce pentru a se praji pe ambele parti, i se adauga vis rosu si se acopera cu un capac. Apoi se pun si cateva boabe de piper verde in tigaie si se mai lasa la fiert cateva minute.
Pe farfurie, alaturi de trandafirii de sfecla se pun cartofii natur, peste care se pune unt si patrunjel verde marunt. Alaturi se pune si muschiul de vita cu sosul de piper.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia tv!