Euforia Cuisine / Frigarui Cortez cu cartofi aurii
Publicat pe 20.04.2011 la 13:55 Actualizat pe 20.04.2011 la 13:58
Adi Hadean a pregatit la Euforia TV o reteta spaniola: pinchos Cortez con patatas bravas - frigaruie Cortez cu cartofi aurii. Pofta buna!
Preparare: Se fierb intai trei cartofi curatati de coaja, apoi se taie in felii/bucati mai mari. Se asaza intr-o tava si se stropesc cu putin ulei de masline, si se condimenteaza cu sare si cu piper. Tava de baga 15 minute la cuptor, la 200 de grade Celsius.
Intre timp se taie in bucatele medii carnea (pui si porc), apoi cea de porc se condimenteaza cu anason. Carnea de pui se condimenteaza cu sare, putin busuioc si putin ardei iute.
Se taie si un ardei gras verde, in aceleasi dimensiuni ca si carnea de porc, apoi se fac frigaruile: o bucata de carne, una de ardei si tot asa.
Se asaza frigaruile pe grilul incins, intorcandu-se pe ambele parti. Separat se incinge o tigaie cu putin ulei de masline, se adauga usturoi si se pune si putin ardei iute, dar si sare. Se adauga apoi rosii pasate, patrunjel verde si se amsteca bine.
La final se servesc frigaruile de pui si de porc alaturi de cartofii aurii si sosul se adauga peste cartofi. Pofta buna!
Urmareste emisiunea Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!