Euforia Cuisine / Frigarui de peste cu masline si cartofi frantuzesti
Publicat pe 07.10.2010 la 10:57 Actualizat pe 07.10.2010 la 12:18
Emisiunea "Euforia Cuisine" a ajuns la Bacau, acolo unde bucatarul-sef Mircea, de la restaurantul Michele, a pregatit frigarui de peste cu masline si cartofi frantuzesti.
Preparare: se realizeaza intai frigaruile, din creveti, salau si somon, care se asezoneaza cu sare de mare si cu piper proaspat macinat, dar si cu piper de lamaie indian, foarte iute. Apoi - in tigaia cu ulei de masline incins se pun la rumenit cartofi, taiati mici si prefierti, dar si cateva rosii cherry. Dupa un minut se adauga cele doua frigarui de peste, langa cartofi si rosii. Se pune si o crenguta mica de rozmarin.
Urmatorul pas: Dupa ce frigaruile aproape s-au facut, se scot din tigaie si se pun pe o farfurie, iar in tigaie se adauga maslinele condimentate, verdeturi dar si putin vin alb, maximum 30 ml. Cand cartofii si rosiile din tigaie s-au facut, se scot si se pun pe o farfurie, pe un pat de amestec de salata (salata verde, rucola, etc). In acest moment se readuc frigaruile in tigaia goala, doar pentru a se reincalzi.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!