Euforia Cuisine / Fructe caramelizate cu inghetata
Publicat pe 05.02.2011 la 13:08 Actualizat pe 05.02.2011 la 13:51
Nicolai si Marius Tifachi, bucatar-sef la Complexul Unirea din Iasi, au pregatit la Euforia Cuisine un desert pe baza de fructe caramelizate si inghetata.
Preparare: se taie in felii subtiri o gutuie, o para, un mar, o piersica. Intre timp se pun la incalzit doua tigai pe foc, iar intr-una se adauga putina miere si vin rosu, iar in cealalta zahar, pentru caramelizare. Se adauga cateva frunzulite de menta in sosul de menta si vin rosu, pentru o aroma speciala.
Dupa ce zaharul s-a topit se pun la caramelizat intai feliile de gutuie, urmate de cele de mere, apoi de piersica, iar la final de tot cele de para, care sunt mai moi. Se adauga cateva linguri din sosul de miere si vin rosu.
Se adauga fructe de padure in sosul de vin rosu si miere, se da focul mai mic, si se lasa la fiert. Cand feliile de fructe sunt caramelizate si inmuiate, se scot din tigaie si se asaza pe farfuria de servit, una langa alta. Deasupra se asaza inghetata, de preferat de vanilie, dar poate fi folosita si de ciocolata. Se adauga si din fructele de padure facute in sos de vin rosu si miere, langha inghetata, iar la final se decoreaza platoul cu frunze de menta si cu sosul din tigaie. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!