Euforia Cuisine / Invata sa faci hummus cu Adi Hadean
Publicat pe 30.08.2010 la 20:37 Actualizat pe 30.08.2010 la 21:04
Adrian Hadean a venit la Euforia TV sa ne arate cum sa preparam in casele noastre hummus - un produs care nu lipseste de pe mesele din orientul Mijlociu.
Se toaca marunt cateva fire de patrunjel si se pun peste vasul in care se afla 300 de grame de boabe fierte de naut. Se adauga 200 ml de iaurt gras de bivolita (se poate folosi si de oaie sau chiar un amestec dintre cele doua). Urmeaza apoi adaugarea a doua linguri de pasta de susan (tahini). Se toaca apoi doi catei de usturoi si se pun peste amestecul din bol.
Pentru asezonare se presara sare, piper proaspat pisat dar si o jumatate de lingurita de cumin, un condiment oriental foarte popular. Se amesteca bine tot cu ajutorul blenderului de bucatarie, iar la final, dupa ce s-a obtinut crema de hummus, se pune putin ulei de masline si se mai amesteca, manual, de cateva ori.
Se serveste alaturi de lipii libaneze (cel mai recomandat), sau de paine prajita sau paine neagra. Pofta buna!