Euforia Cuisine / Muschi de vita pe pat de legume
Publicat pe 05.12.2010 la 17:49 Actualizat pe 05.12.2010 la 21:05
Marius. bucatar la restaurantul Casa Freya din Busteni a prezentat in cadrul emisiunii Euforia Cuisine, o reteta de friptura de vita, cu ganitura de legume facute stir-fry.
Preparare: Pentru inceput se asezoneaza carnea cu sare si piper pe ambele parti. Se stropeste cu sos de soia si se lasa deoparte. Se pune in doua tigai ulei la incins, iar legumele se taie fasii subtiri. Intr-o tigaie se pune carnea la prajit, iar in cealalta legumele, incepand cu telina si morcovul, pentru ca sunt mai fibroase.
Se taie fasii si usturoiul, dar si cateva frunzulite de busuioc, pentru a fi adaugate la sfarsit. Se adauga si ardeiul la prajit peste telina si morcov si se amesteca usor din cand in cand. Legumele trebuie sa ramana al dente, adica nu foarte patrunse. Cand sunt aproape gata, se pune peste ele usturoiul, busuiocul si putin sos de soia. Intr-o farfurie se asaza legumele, iar deasupra bucata de carne. Se decoreaza cu frunze de busuioc si boia.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!