Euforia Cuisine / Muschiulet de porc umplut
Publicat pe 11.12.2010 la 01:58
Bucatarul Jakob Hausman prezinta pentru emisiunea Euforia Cuisine o reteta specific elvetiana de "appenzeller filet", adica muschiulet de porc umplut.
Preparare: Se curata pielita de pe carne, apoi se taie pe lung carnea, se desface, se acopera cu o folie de plastic si se bate usor, pentru a o presa. Prazul se taie julien, numai partea alta. Telina se curata de coaja si se taie de asemenea fasii. Este important ca atunci cand taiam telina, sa o frecam putin cu o lamaie, pentru a nu se oxida. Se curata apoi morcovul si se taie de asemenea julien.
Intr-o oala se pune apa la fiert. Cand da in clocot, se pun legumele la fiert pentru doua minute maxim. Mai intai se pun morcovii si telina, iar apoi prazul. Apoi se scot si se strecoara. Ele trebuie sa ramana al dente. Apoi, pe bucata de muschi se pun cateva felii de prosciutto, sare si piper si apoi legumele semi-ofierte. Ultimul strat este cel de cascaval. Apoi se ruleaza carnea, se strange si fie se leaga cu un snur, fie se infinf scobitori pentru a nu se desface. Se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-o tigaie de metal se pune putin ulei de floarea soarelui. In el se rumeneste carnea cate putin pe fiecare parte. Apoi se da la cuptor timp de 20 minute, la 200 de grade. In tigaia in care s-a facut carnea se pune putin suc de rosii si fierbe usor pana scade. Se scot scobitorile din bucata de carne. Pe o farfurie se pun cateva felii de rosii, apoi se pune putin sos. Deasupra se pun felii din muschiuletul umplut.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!