Euforia Cuisine / Orez cu sos ragu
Publicat pe 08.02.2011 la 11:41 Actualizat pe 08.02.2011 la 12:58
Chef Cezar a pregatit la Euforia TV o reteta cu influente asiatice, orez basmati cu sos ragu pe baza de carne tocata si multe arome speciale.
Mod de preparare: Se pune orezul (100 grame de orez basmati) la fiert, in apa clocotita, iar intr-o tigaie se incinge putin ulei de nuci si se adauga o ceapa alba, taiata ronele subtiri, la sotat. Se adauga si o crenguta de rozmarin, pentru o aroma speciala, care se va da insa la o parte la final.
Dupa cateva minute se adauga un amestec de carne tocata care se omogenizeaza impreuna cu ceapa. Se taie apoi feliute o bucata de ghimbir proaspat, iar feliutele se adauga in amestecul de carne cu ceapa.
Se ia apoi putina apa din vasul in care fierbe orezul si se adauga peste carne, se pune si o lingura de sos tomat, sare si se amesteca bine. Spre final se adauga o lingura de praf curry in amestecul de carne cu ceapa.
La final, se scurge bine orezul de apa, apoi se pune intr-o forma rotunda in farfurie, se face o gaura in interior si aici se pune o lingura din sosul de carne.
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!