Euforia Cuisine / Papanasi traditionali
Publicat pe 14.09.2010 la 15:59 Actualizat pe 14.09.2010 la 19:55
In decorul Cheilor Gradistei, bucatarii de la Complexul Cheile Gradistei au pregatit traditionalii papanasi romanesti, un produs in care cel mai important ingredient il constituite branza de vaci proaspata.
Preparare: se amesteca mai intai branza de vaci (300 de grame) cu patru oua, cu doua linguri de gris, apoi se adauga 200 grame de faina si 20 de grame de bicarbonat de sodiu. Se omogenizeaza bine, cu ajutorul mainilor, timp de 5 sau chiar 10 minute.
Se pune la incins un vas cu ulei de floarea soarelui, apoi se formeaza forme rotunde din aluatul de branza si de faina, cu mainile umezite in ulei, pentru a nu se lipi coca. Se fac doua forme: una rotunda, care va constitui capacul papanasului, si o forma de inel, care va fi umpluta cu smantana si cu dulceata. Se prajesc 6 sau 7 minute in uleiul incins. Se scot apoi pe o farfurie iar in mijlocul lor se pune intai o lingurita de smantana grasa, apoi se pun lingurite cu dulceata de visine.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!