Euforia Cuisine / Pastrav umplut cu nuci si sos de mustar
Publicat pe 22.03.2011 la 15:05 Actualizat pe 22.03.2011 la 15:19
Chef Cezar si Spiridon Lupu, din Galati, au pregatit la Euforia Cuisine o reteta de pastrav umplut cu nuci.
Preparare: Se curata pastravul de oase, se taie pe jumatate si se "lateste", apoi se asezoneaza cu sare si cu piper. Separat, se amesteca intr-un bol miez de nuca pisat cu usturoi, se sparge si un ou si se amesteca bine cu furculita.
Cu acest amestec se umple apoi pastravul desfacut pe larg, dupa care se ruleaza pestele. Se unge o tava cu ulei de masline, se asaza apoi ruloul de peste si se da tava 15 minute la cuptor, la 200 de grade.
Intre timp se face un sos din mustar, verdeata, capere, jumatate de lamaie stoarsa, ulei de masline, capere.
Intr-o oala se pun apoi la calit ardei grasi, taiati cubulete, se condimenteaza cu sare si cu piper, se adauga morcovi prefierti si taiati in bucati mai mari.
La final se asaza ruloul de peste intr-o parte a farfuriei, alaturi se pun legumele sotate si sosul special de mustar. Pofta buna!
Urmareste emisiunea Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!