Euforia Cuisine / Piept de rata cu ciuperci
Publicat pe 17.01.2011 la 21:05 Actualizat pe 17.01.2011 la 21:45
Nicolai si Sandu Carpen, bucatar-sef la restaurantul Marshal, au pregatit o reteta de piept de rata cu ciuperci.
Preparare: se taie in doua ciuperci champignions, apoi se pun la prajit, intr-o tigaie unsa cu putin ulei de masline. Se asezoneaza cu sare si cu concentrat uscat de legume. Dupa doua minute se adauga un cubulet de unt, un pahar de vin alb sec si un paharel de coniac. Se stropesc u zeama de la jumatate de lamaie si se adauga la final marar maruntit.
Intre timp se taie in felii subtiri un piept mare de rata, se asezoneaza cu sare si se pun la prajit, intr-o tigaie incinsa, fara nici un pic de ulei in plus. Se prajesc feliile pe ambele parti, timp de cateva minute, apoi se adauga un paharel de coniac. La final se pune pe farfurie un pat de ciuperci, iar deasupra se asaza feliile de piept de rata prajit in coniac. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!