Euforia Cuisine / Pizza cu somon afumat
Publicat pe 08.12.2010 la 10:09 Actualizat pe 08.12.2010 la 12:28
Impreuna cu Iulian, bucatar la restaurantul Palladium, Nicolai pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine o reteta pe cat de delicioasa, pe atat de populara: pizza.
Preparare: Din ingredientele pentru blat se realizeaza un aluat elastic, sub forma unei mingiute. Apoi, masa de lucru se stropeste cu putina faina alba si aluatul se intinde usor cu degetele, mentinandu-se forma rotunda. Se pune apoi intr-o tava de pizza aluatul intins si peste el se pune un strat de sos de rosii - cam o lingura de sos.
Apoi se presara mozarella rasa, iar peste ea cateva fasii de somon fume. Se taie o ceapa rosie rondele subtiri si se pune peste restul de ingrediente. Pentru o aroma usor acrisoara, se pun si cateva capere. Se da pizza la cuptorul incins la 180-200 grade si se lasa la copt timp de 5 minute. Se scoate si se pune pe o farfurie. Se poate decora cu o frunza de radichio, rosii cherry si putin busuioc proaspat. Se pun si cateva felii de lamaie pentru cei care o prefera alaturi de somonul fume.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!