Euforia Cuisine / Pui in lipie
Publicat pe 24.02.2011 la 16:48 Actualizat pe 24.02.2011 la 16:56
Ionel Stavre, bucatar la restaurantul Riviera din Bucuresti, a pregatit la Euforia TV o reteta de piept de pui in lipie, cu legume si dressing din mustar.
Preparare: Se incinge ulei de masline intr-o tigaie, apoi se pune la calit pieptul de pui, taiat fasii lungi. Se curata apoi coaja de la un castravete si se taie julien, apoi se taie partea superioara de la mai multe fire de ceapa verde. Acestea se vor folosi proaspete, la final, cand se va servi puiul.
Cand carnea din tigaie este aproape gata se adauga putin praf de curry, iar apoi se incalzesc lipiile putin deasupra carnii, in tigaie. Se asaza pe masa si se pun legumele proaspete pe lipie, apoi se pune un sos, format din mustar de Dijon, iaurt, usturoi si ulei de masline.
Se impaturesc apoi lipiile si li se infige cate o scobitoare, pentru a le tine. Se servesc lipiile cu sosul de mustar si de iaurt. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!