Euforia Cuisine / Risotto cu mazare
Publicat pe 01.10.2010 la 17:34 Actualizat pe 01.10.2010 la 18:25
Preparare: Se taie o jumatate de ceapa si se caleste in ulei de masline. Se taie si un ardei gras si se adauga in tigaie, peste ceapa. Se pune si orezul risotto si se amesteca usor, apoi se toarna un pic de vin alb. Cand se evapora vinul, dar nu de tot, se adauga apa sau supa de pui si se amesteca. Se pune si mazarea si se gateste, adaugandu-se apa cate putin si se fierbe, insa orezul trebuie sa ramana al dente. Se zdobeste un catel de usturoi si se pune in risotto intreg, pentru aroma. Se pune si putin unt si se amesteca bine.
Pasul urmator: Se pune o tigaie la incins. Se taie o ciuperca in lamele foarte subtiri; ele se pun in tigaie, se tin pe foc pana se deshidrateaza. Astfel, vor capata o aroma de ciuperci de padure. In orez se adauga ciupercile, putina sare si piper, apoi se pune pe o farfurie. Deasupra risotto-ului se rade putin parmezan.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!