Euforia Cuisine / Rulou de vita cu sparanghel
Publicat pe 10.06.2011 la 18:25
Mihai Nastase, bucatar la restaurantul Jaya Mansion din Bucuresti, pregateste la Euforia TV o reteta gustoasa pe baza de sparanghel si vita. Pofta buna!
Preparare:
Se taie in doua un fileu de vita de 300 grame, se bate apoi cu batatorul de snitele, se condimenteaza cu sare si cu piper, apoi se presara parmezan pe deasupra. Se toaca marunt cateva migdale care se vor folosi pentru o crusta la suprafata si se amesteca impreuna cu putin parmezan.
Separat, intr-o tigaie se pune putina apa si se adauga apoi si putin ulei de masline. Se adauga o legatura de sparanghel cand apa incepe sa fiarba si se tine 2-3 minute.
Se face sosul: se amesteca vin cu ulei de masline si otet balsamic intr-o oala, si se adauga si o ceapa tocata rondele. Se amesteca bine si se toarna putin otet balsamic.
Dupa ce sparanghelul s-a fiert se infasoara cate doua fire in cate un rulou de vita, apoi ruloul se infasoara si el in felii de bacon. Se fac si fire de sparanghel infasurat doar in bacon. Se tin 2-3 minute. Se poate adauga putin vin rosu in tigaie, dar si un cubulet de unt.
Apoi, in tigaia in care s-au prajit rulourile se adauga sosul de ceapa facut mai devreme. La final se servesc rulourile de vita cu sparanghel si se presara pe deasupra migdalele amestecate cu parmezan.
Pofta buna!
Urmareste emisiunea Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!