Euforia Cuisine / Rulou din piept de pui si garnitura de varza cu stafide
Publicat pe 29.03.2011 la 14:02 Actualizat pe 29.03.2011 la 14:35
Chef Cezar a pregatit la Euforia Cuisine o reteta de rulou de pui insotit de o garnitura de varza cu stafide - o reteta recomandata pentru masa de pranz.
Preparare: Se pun mai intai stafidele in vin rosu fiert, pentru a se inmuia, alaturi de sare si putin rozmarin.
Se ia un piept de pui, se intinde si se bate cu un ciocanul de carne, apoi se incalzeste in tigaie o bucata mica de muschi de vita, alaturi de cateva frunze de rozmarin. Se adauga sare.
Se asezoneaza pieptul de pui cu sare, piper, rozmarin, apoi se scoate muschiul de vita, se pune peste pui si se ruleaza totul. Odata rulat se pune la rumenit putin in tigaie, cateva minute.
Intre timp se toaca marunt o jumatate de varza, apoi se pune la sotat intr-o tigaie, alaturi de sare si sosul de vin rosu in care au fiert stafidele.
Dupa ce se rumenste ruloul de pui cu vita se baga la cuptor, intr-o tava, 12-15 minute la 220 de grade. Intre timp varza se inmoaie in tigaie si se adauga deasupra stafidele care au stat in sos de vin rosu.
Se scoate ruloul de pui cu vita de la cuptor, apoi pe farfuria de servit se asaza varza calita in vin rosu cu stafide, iar ruloul se taie in felii grosute, care se adauga peste varza.
La final se pune langa mancare sosul de vin rosu, care a fost redus la foc mic, alaturi de otet balsamic. Pofta buna!
Urmareste emisiunea Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!