Euforia Cuisine / Salata bavareza de cascaval
Publicat pe 31.08.2010 la 10:50 Actualizat pe 31.08.2010 la 11:17
Liviu Onica, bucatar-sef la restaurantul Edelweiss din Poiana Brasov, a gatit la Euforia Cuisine o salata bavareza de la poale de munte.
Preparare: mai intai se taie o bucata de cascaval, de 200 de grame, in cubulete (pont: este recomandat sa folosim un cascaval mai gras, cu o valoare calorica mai ridicata). Se ia un mar, se decojeste si se taie tot in cubulete (pont: curatati marul doar in momentul prepararii, altfel el se va oxida rapid).
Cubuletele de cascaval si de mar se pun intr-un vas metalic, iar deasupra se adauga suc de la jumatate de lamaie, care va controla oxidarea marului, dar si pentru a taia din grasimea cascavalului. Se amesteca bine. Acelasi lucru se face apoi cu o jumatate de portocala.
Se toarna apoi iaurt si se asezoneaza cu sare si cu piper, dupa care se adauga o lingura de miere si cateva frunzulite de menta, amestecandu-se iarasi bine, de cateva ori. Salata de cascaval obtinuta se serveste pe un pat defelii de portocale peste care se adauga cirese confiate. Pofta buna!