Euforia Cuisine / Salata caprese moleculara
Publicat pe 08.09.2010 la 19:50 Actualizat pe 08.09.2010 la 20:31
Jakob Haussman a pregatit la Euforia Cuisine salata caprese, insa cu ajutorul metodelor moleculare.
Preparare: Se taie cubulete o bucata de mozzarella, iar rosiilor li se scoate miezul apoi se taie si ele in cubulete. Se toaca marunt apoi cateva frunzulite de busuioc, se adauga peste rosii si mozzarella, si se adauga zeama de la jumatate de lamaie. Tot amestecul se pune apoi pe farfurie, in forma de cilindru, pentru un aspect deosebit.
Intr-un vas separat se pune azot lichid (mare atentie sa nu atingeti cu mana), care are o temperatura de -196 de grade Celsius. Deasupra lui se toarna 50 de ml de ulei de masline extravirgin, care se va cristaliza pe loc. Acesta se adauga deasupra salatei anterior montate.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!