Euforia Cuisine / Salata mediteraneana cu somon afumat
Publicat pe 16.09.2010 la 17:09 Actualizat pe 16.09.2010 la 17:53
Marius, bucatar sef la restaurantul Casa Freya din Busteni, a pregatit in decor natural o salata mediteraneeana cu sofon afumat, special pentru emisiunea "Euforia Cuisine".
Preparare: se iau mai multe frunze de salata si se rup cu mana, in bucati mai mici. Urmeaza apoi frunzele de salata radichio (rosie vinetie), care se taie subtire, tip franjuri. Morcovul se taie in felii subtiri, lungi, apoi acestea se vor taia franjuri, tot pe lungime. Se toaca marunt apoi si o ciuperca mare de tip champinion. Toate aceste ingrediente (cele doua tipuri de salata, morcovul si ciuperca) se pun apoi intr-un bol de sticla, amestecandu-se bine.
Pasul urmator: din felii subtiri si late de somon afumat se fac apoi trandafiri, care se asaza peste salata din bol. Pe deasupra se presara capere. Urmeaza apoi realizarea dressingului pentru salata: se amesteca zeama de la jumatate de lamaie, 50 ml de ulei de masline, putin sare si piper, si doua frunzulite de busuioc proaspat, tocat marunt. Se amesteca bine, apoi se toarna peste salata.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!