Euforia Cuisine / Salata mexicana
Publicat pe 31.08.2010 la 18:42 Actualizat pe 31.08.2010 la 19:04
Ionut Stan, bucatar la restaurantul Riviera din Bucuresti, a gatit la Euforia Cuisine o salata mexicana.
Preparare: Se calesc intai pieptul de pui, taiat fasii, si legumele (ardeiul gras), separat insa, puiul intr-o tigaie, legumele in alta - totul in ulei de masline, asezonandu-se cu sare si cu piper. Pont: Se calesc separat fiinca timpul de calire al puiului este mai ridicat decat in cazul legumelor. Se adauga trei lingurite de sos chilli peste pui. Dupa 2-3 minute de calire a ardeilor se adauga peste acestia si rosiile, taiate pe din doua, dar si fasole verde. Dupa ce s-au calit legumele, se iau de pe foc si se lasa separat, pentru ca temperatura sa scada usor si sa se tempereze.
Se incepe asezarea salatei in farfurie de servire: pe mijloc se pune salata chinezeasca, tocata marunt si asezonata cu ulei de msline, otet, sare si piper. Pentru decor, pe margine, se pun frunze de radichio (salata mov) si cateva felii de chipsuri prajite de cartofi. In acest moment de adauga si felii de ardei iute.
Se adauga soteul de ardei gras, rosii si fasole verde peste salata chinezeasca din farfurie, apoi, deasupra, puiul gatit in sos de ardei chilli. La final se adauga boabele de porumb, bucati de avocado proaspat si cateva frunze de valeriana pentru decor.
Pofta buna!