Euforia Cuisine / Salata turceasca
Publicat pe 25.03.2011 la 18:07 Actualizat pe 25.03.2011 la 18:51
Chef Cezar a pregatit la Euforia Cuisine o reteta orientala: salata turceasca, pe baza de piept de pui, legume si dressing de smantana cu usturoi.
Preparare: Se pune apa la fiert pentru fasolea verde si se taie o bucata de 150 de grame de piept de pui. Intr-o alta tigaie se pune ulei de masline la incins, si se adauga pentru arome usturoi si rozmarin. Se adauga pieptul de pui, pentru rumenire, se tine cateva minute apoi se pune intr-o tava si se baga la cuptor.
Se curata apoi morcovi si se dau prin razatoare, obtinand fasii din acestia, care se pun intr-un bol. Se taie rondele o ceapa medie rosie, se da cu sare, apoi se sterge cu un prosop de hartie, pentru a se lua surplusul de apa, apoi se adauga peste morcovi.
Se taie apoi un ardei rosu in fasii si se pune si acesta peste morcovi si ceapa, alaturi de fasolea verde fiarta.
In alt bol mic se pune, pentru dressing, putin usturoi tocat, apoi se taie patrunjel verde si se pune peste usturoi, adaugandu-se sare, piper, ulei de masline, lamaie si smantana dulce.
Cand pieptul de pui este gata se taie fasii lungi si subtiri si se adauga peste amestecul de salata din bolul mare. La final se adauga si dressingul de smanatana cu usturoi si se pun putine furnze de menta. Pofta buna!
Urmareste emisiunea Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!