Euforia Cuisine / Saramura de crap
Publicat pe 02.02.2011 la 12:44 Actualizat pe 02.02.2011 la 13:24
Dragos si Stefan Bercea, bucatari la "Cabana Vanatorului" din Predeal, au pregatit pentru emisiunea "Euforia Cuisine" o reteta de saramura de peste, pe baza de crap.
Preparare: se pun la copt pe plita incinsa un ardei gras galben si cateva rosii, care apoi se decojesc pentru a fi folosite la sos. Intre timp, se presara o cantitate generoasa de sare grunjoasa pe plita incinsa si se curata un crap mare romanesc si se taie in bucati mai mari, care se pun apoi pe plita incinsa data cu sare din belsug, mai intai cu partea cu pielita in jos.
Urmatorul pas: intr-un vas se pun patru catei de usturoi, putin ulei de masline, un ardei iute, ardeii si rosiile decojite, apoi se mixeaza totul cu un blender. La final se adauga si putin sos de rosii. Nu este obligatoriu sa se obtina o pasta groasa, pot ramane si bucati mai mari de legume.
Dupa ce pestele s-a fript, aproape in totalitate, se curata de sare si se pune intr-o tava de cuptor. Deasupa lui se toarna spsul preparat mai devreme, se adauga patrunjel verde tocat marunt, boia de ardei, putin ulei de masline, apoi se da tava la cuptor, 20 de minute la 180 de grade. La final se mai presara putin patrunjel verde. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!