Euforia Cuisine / Sardine gratinate
Publicat pe 14.10.2010 la 11:24 Actualizat pe 14.10.2010 la 11:53
Don Mariano, specialistul Euforia TV in peste si fructe de mare, a pregatit la "Euforia Cuisine" o reteta mediteraneeana pe baza de sardine.
Preparare: s-au folosit patru sardine proaspete, care au fost eviscerate inainte (curatate pe interior). Apoi se taie pe din doua, pe stomac, dar avand grija sa nu taiem spatele, astfel incat sa "desfacem" in doua sardina, intr-o forma plata. Scoatem coloana principala si spalam un pic pestele cu apa rece (niciodata apa calda). Dupa ce s-au uscat, se marineaza cu zeama de lamaie, piper - si se lasa asa 10 minute.
Urmatorul pas: se realizeaza umplutura de gratinare. Astfel, intr-un bol mare de sticla se amesteca o jumatate de ceapa taiata marunt, trei catei de usturoi pisati, pulpa de la o rosie, capere (desarate in apa), o lingura de parmezan ras, un galbenus de ou, marar proaspat - si se amesteca bine de tot toate aceste ingrediente. La final se adauga putin pesmet si se mai amesteca o data.
Se pune apoi compozitia peste sardinele desfacute, in mod uniform. Se baga apoi sardinele la cuptor (15 minute la foc mediu), puse intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Se mai presara putin parmezan, pentru o gratinare ideala. La final se servesc sardinele alaturi de verdeturi si de felii de lamaie.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!