Euforia Cuisine / Scoici si creveti in cochilie gratinate
Publicat pe 02.05.2011 la 22:51 Actualizat pe 02.05.2011 la 22:59
Bucatar Marian de la restaurantul Signature pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv o reteta gustoasa de scoici si creveti cu tagliatelle.
Preparare: Mai intai se oparesc scoicile, se scot din cochilii, iar crevetii cruzi sunt curatati de cap si coaja. Apoi, intr-o tigaie, se pun catei de usturoi maruntiti si presati impreuna cu ulei de masline, si se lasa la incins. Dupa ce s-au facut, se adauga patrunjel tocat, scoicile si crevetii si se lasa la prajit 2-3 minute. Intre timp, se iau rosiile cherry si se taie marunt. Se adauga vin alb la scoici.
Separat, se pregateste o tigaie cu ulei de masline si usturoi taiat pentru tagliatelle. Dupa ce usturoiul se caleste cateva minute, se pune putin patrunjel si rosiile, la foc mic. Scoicile si crevetii se asaza in cochilii, si se presara pesmet, piper, sare si parmezan; apoi se pun in tava si se dau la cuptor timp de 5 minute.
Tagliatellele se fierb in apa cu sare, timp in care in zeama de la scoici se face un sos cu putin sofran si o lingura de smantana dulce (pe parcurs poti sa pui sare si piper dupa gust). Dupa ce s-au fiert, pastele se scurg, se pun peste rosii si deasupra se adauga rozmarin proaspat. Cochiliile scoase de la cuptor sunt servite pe o farfurie, impreuna cu pastele si se toarna sosul de sofran in cochilii. Pentru savoare, se adauga la final patrunjel.
Pofta buna!
Urmareste emisiunea Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!