Euforia Cuisine / Scoici St. Jaques cu sos de praz si smantana
Publicat pe 09.06.2011 la 14:39 Actualizat pe 09.06.2011 la 22:52
Bucatar Nicolai pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv o reteta de scoci St. Jaques cu sos de praz si smantana.
Preparare: Se stropesc scoicile cu putin ulei de masline, se adauga sare si piper si se lasa la marinat. Intr-o tigaie se pune ulei de masline la incins, se pune prazul la calit. Se condimenteaza cu sare si piper. Apoi se spala si se taie marunt patrunjelul. Intr-o alta tigaie se pune putin unt la topit. Se adauga putina zeama de lamaie. Peste praz se pune putina smantana lichida. Patrunjelul se adauga peste untul cu lamaie si se tine la foc mic. Intr-o a treia tigaie se pune din nou unt la topit si se prajesc usor scoicile pe ambele parti. Pe o farfurie se pune sosul se praz, pe margine cel de lamaie cu patrunjel si in mijloc, scoicile prajite. Pofta buna!
Urmareste emisiunea Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!