Euforia Cuisine / Somon cu black-tiger si sos de sepie
Publicat pe 14.04.2011 la 19:40 Actualizat pe 14.04.2011 la 20:48
Se cresteaza pielea somonului pentru a nu se strange la copt. Se rasneste putin piper. Apoi se face un sos din mustar, miere, usturoi si otet si se unge pestele cu el. Se toaca migadalele si se pun peste peste si se da la cuptor la 180 de grade, cam 20 de minute.
Crevetii black-tiger nu se decojesc, pentru a le pastra gustul marin in timpul prajirii, dar se taie putin pe burta. Intr-o tigaie se incinge putin ulei, se pune un usturoi taiat in doua, se pun crevetii la prajit si cand prin culoare se pune sare si piper si vin alb. Se scot crevetii si in tigaie se pune sepia taiata marunt. Se prajeste putin. Apoi se ia un cubulet de unt, se tavaleste prin faina si se pune in tigaie. Se mai adauga putin vin.
Se scoate somonil de la cuptor, se pune pe o farfurie si se pune sosul de sepie si crevetii. Se decoreaza cu lamaie. Pofta buna!
Urmareste emisiunea Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!