Euforia Cuisine / Somon cu flori de salcam
Publicat pe 08.04.2011 la 16:13 Actualizat pe 08.04.2011 la 17:25
Nicolai si Catalin Barbulescu, de la restaurantul "La Moara lui Bucur", au pregatit la Euforia Cuisine o reteta de carne de somon cu flori de salcam, o reteta inedita.
Preparare: se face intai garnitura, pentru ca dureaza mai mult: se taie special cartofii noi, sub forma de ciupercute, apoi se pun la fiert, in apa cu sare. Se adauga apoi morcovi, timp de 7-8 minute.
Intr-o farfurie se asterne putina faina, apoi se condimenteaza somonul cu sare si cu piper si se da putin prin faina, dupa care se pune la rumenit intr-o tigaie unsa cu ulei de masline, pe ambele parti.
Dupa un minut se stinge cu putin vin alb si se adauga un cubulet de unt si se stoarce jumatate de lamaie si jumatate de lime. Se pune si putina miere si se adauga floricelele de salcam.
Dupa inca un minut se pune si mazarea, langa cartofi si morcovi. Se scot apoi toate legumele intr-un bol, se adauga unt, apoi se amesteca si se pun legumele pe farfuria de servit.
La final, se scoate somonul din tigaie, se pune langa legume, apoi se asterne sosul peste somon. Se decoreaza totul cu flori de somon. Pofta buna!