Euforia Cuisine / Somon cu sparanghel
Publicat pe 12.01.2011 la 21:49 Actualizat pe 12.01.2011 la 22:38
Chef Cezar a pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" o reteta de file de somon cu sparanghel, o reteta gustoasa si plina de vitamine.
Preparare: se taie un fileu de somon, se asezoneaza cu sare si cu piper, dar si cu chilli, apoi se da printr-un pat de seminte de susan. Se pun apoi bucatile de somon la prajit, intr-o tigaie cu ulei de masline extravirgin.
Se face si un sos, din ulei de masline, usturoi, oregano, unt, bucati mici de sparanghel. Deasupra se pun si bucati mai mari de sparanghel, dar nu se tin mult, ci doar cateva minute, pana se inmoaie usor de tot. Se adauga in paralel si 100 ml de vin alb si trei linguri de smantana lichida. Cand sparanghelul este facut, se scoate din tigaie si se pune pe farfuria de servit.
Bucatile de somon prajit in crusta de susan se pun pe farfurie, peste sosul de smantana, alaturi de sparanghelul facut in tigaie. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!