Euforia Cuisine / Supa de linte rosie
Publicat pe 07.12.2010 la 16:09 Actualizat pe 14.12.2010 la 12:02
Cristina este invitata speciala a bucatarului Nicolai si pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine o reteta usoara si gustoasa de supa de linte, ca alternativa la ciorbele de fasole, care nu cad bine uneori la stomac.
Preparare: prima oara se spala bine lintea rosie cu un jet puternic de apa rece, apoi se pune la fiert intr-o cratita, la foc mediu, asezonandu-se cu sare. Se taie apoi jumatate de ardei gras rosu, cubulete. Se marunteste si o ceapa medie - apoi se adauga in oala, alaturi de linte, ardeiul si ceapa maruntita. Se pun de la inceput pentru a se inabusi mai bine. Se lasa oala la fiert 20-25 de minute, adaugandu-se si putin ulei de masline.
Urmatorul pas: se toaca marunt trei catei de usturoi, apoi se adauga in supa, cam la 5 minute dupa ce a inceput sa fiarba. Dupa ce s-a fiert, dupa cele 25 de minute, se adauga oregano uscat, busuioc. Se amesteca de cateva ori apoi se serveste in farfurie, alaturi de patrunjel tocat. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!