Euforia Cuisine / Terina cu trufe si sos de ceapa

Publicat pe 31.03.2011 la 16:50 Actualizat pe 31.03.2011 la 16:53

Terina cu trufe si sos de ceapa

Jakob Haussmann a prezentat la emisiunea Duelul Bucatarilor o reteta de terina (pateu) cu trufe si sos de ceapa, o reteta speciala si inedita. Pofta buna!

Preparare: se incalzeste vin rosu intr-o oala, apoi se pun felii dreptunghiulare de mar, decojit. Se pune capacul si se lasa la foc mediu cateva minute, apoi se scot feliile de mar si se pun la frigider.


Se topeste in apa apoi o folie de gelatina, apoi se torana vinul rosu intr-o forma dreptunghiulara de aluminiu, in care se va forma terina.


Intre timp se topsc 250 de grame de unt intr-o cratita apoi se adauga 200 grame de ficat de pui - dupa ce s-a facut ficatul se scoate si se lasa sa se raceasca.


Se marunteste apoi o trufa, dupa care se face sosul, din sampanie, ceapa rosie tocata marunt, topindu-se 9 linguri de zahar intr-o tigaie. Se adauga ceapa peste zahar, se amesteca bine, se toarna sampania si se lasa la foc mic, pentru a se reduce sosul.


Dupa ce s-a racit in frigider ficatul, se scoate si se bate cu blenderul apoi se amesteca cu putin unt. Cand sosul din tigaie este gata se toarna peste amestecul de ficat cu unt, apoi se pune si trufa tocata marunt la inceput si putin cognac, sare si piper, dar si putina esenta de trufe pentru intensificarea gustului.


Intr-o tava se pune un strat de gelatina topita in unt si vin. Peste ea se pune crema obtinuta, la mijloc cilindri de mar si apoi restul de pasta. Se da la frigider pana se intareste.


Momentul molecular: peste sosul de ceapa se adauga 2g de xantana. Apoi se face totul piure cu ajutorul unui mixer. Crema rezultata se pune intr-un tub si se da la frigider. Terina se scoate din tava si se taie felii cu ajutorul unui cutin inmuiat in apa calda.


Se asaza feliile pe o farfurie si se decoreaza cu crema de ceapa. Pofta buna!

Foto: thislittlepiggy.us

În articolul

Euforia Cuisine / Terina cu trufe si sos de ceapa

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x