Garnitura pentru carnea la gratar: salata de cartofi frantuzeasca
Publicat pe 22.07.2011 la 15:49 Actualizat pe 22.07.2011 la 16:16
Mustarul de Dijon ofera o nota frantuzeasca oricarei retete. Transforma banala reteta de salata de cartofi, adaugandu-i cateva mirodenii care sa ii dea un gust mai special.
Preparare:
1. Pune cartofii intr-o oala mare, pune peste ei apa rece cat sa ii acopere un centimetru si asezoneaza cu sare si piper. Pune-i la fiert si cand da in clocot, fierbe-i pana cand cartofii sunt moi, cam 15 minute. Apoi scoate-i si lasa-i sa se raceasca.
2. Intre timp, amesteca intr-un bol adanc uleiul, mustarul, otetul, ceapa, patrunjelul si cimbrul. Asezoneaza cu sare si piper. Adauga cartofii si amesteca bine. Se serveste la temperatura camerei.
Foto: